Acasă Politic Bucureşti: Consiliul Concurenţei analizează preluarea Axa Life Insurance de către Astra

Bucureşti: Consiliul Concurenţei analizează preluarea Axa Life Insurance de către Astra

DISTRIBUIȚI

125057 – 20122013 – Consiliul Concurenţei anunţă că analizează concentrarea economică prin care Societatea de Asigurare Reasigurare Astra S.A. preia controlul asupra Axa Life Insurance S.A.

            În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu regulamentul privind concentrările economice.

            O decizie cu privire la această operaţiune urmează a fi adoptată, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea va deveni efectivă, ca urmare a completării acesteia.

            Potrivit Legii concurenţei (nr. 21/1996), sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi există cel puţin doi agenti economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

            Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi în legătură cu această concentrare economică. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.