Acasă Politic Bucureşti: Crin Antonescu propune respingerea prin vot a modificărilor aduse Codului Penal

Bucureşti: Crin Antonescu propune respingerea prin vot a modificărilor aduse Codului Penal

DISTRIBUIȚI

124854 – 12122013 – ”Propun respingerea prin vot a modificărilor aduse Codului Penal”, a declarat joi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, într-o încercare de a repara o serie de alte declarații anterioare, ”neinspirate” și după ce o serie de cancelarii europene au semnalat riscul legislativ.

            „De principiu, poziția pe care am prezentat-o se menţine, dar trebuie să admit că informaţiile pe baza cărora am comentat erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul Penal, deşi scot parlamentarii din categoria funcţionarilor publici, îi menţin totuşi cu certitudine într-o zonă în care pot fi anchetaţi, condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere că nu am fost suficient şi complet informat. Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate”, a spus preşedintele Senatului.

            „Îi propun lui Valeriu Zgonea, în cazul în care nu a finalizat legea în plen şi dacă regulamentul permite, să o repună în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor. O discuţie transparentă, deschisă, cu argumente. Dacă acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu poziţia mea, atunci când proiectul va fi trimis spre reexaminare, voi propune deputaţilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări aduse”, a spus Antonescu.

            ”În plus, trebuie să păstrăm articolele care menţin răspunderea tuturor categoriilor de demnitari în faţa tuturor legilor”, a adăugat preşedintele PNL.

            Şeful Senatului a mai anunţat că PNL va vota împotriva legii în momentul în care va fi rediscutată în Parlament.

            ”În acest moment, faţă de modificarea codului penal, nu ştim cine a asumat acest proiect. Astfel mi s-au confirmat îndoieli şi faţă de modul în care s-au desfăşurat lucrări în Comisie. Nu am discutat şi nu am luat nico decizie în legătură cu modificarea de la Codul Penal. Am avut toate garanţiile că preşedintele şi demnitarii rămân responsabili în faţa legii”, a conchis Crin Antonescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.