Acasă Politic Bucureşti: Deputatul Victor Roman, incompatibil

Bucureşti: Deputatul Victor Roman, incompatibil

DISTRIBUIȚI
victor_roman

victor_roman124877 – 13122013 – Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că social-democratul Victor Roman s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 septembrie 2012 – 21 mai 2013, întrucât a deținut atât funcția de deputat, cât și funcția de administrator – președinte al Consiliului de Administrație la S.C. Agroservice Adjud S.A.

            Astfel, Victor Roman a încălcat dispozițiile Legii nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”, coroborate cu dispozițiile Legii nr. 96/2006, potrivit cărora „constituie abateri disciplinare parlamentare următoarele fapte săvârşite de deputaţi sau de senatori şi dacă, potrivit legii, nu constituie infracţiuni: încălcarea dispoziţiilor privind îndatoririle deputaţilor şi ale senatorilor prevăzute de Constituţie şi de prezenta lege; nerespectarea prevederilor regulamentului Camerei din care fac parte şi a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului” șii dispozițiile Regulamentului Camerei Deputaţilor potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului, precum şi cu alte funcţii stabilite prin lege”.

            Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații de către Victor Roman. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.