Acasă Politic Bucureşti: Europarlamentarii români nu trebuie să prezinte problemele din România în Legislativul...

Bucureşti: Europarlamentarii români nu trebuie să prezinte problemele din România în Legislativul UE

DISTRIBUIȚI

125120 – 24122013 – Europarlamentarii români nu trebuie să mai transforme Legislativul UE într-un for de prezentare a problemelor și vulnerabilităților societății românești, susţine fostul comisar european pentru Multilingvism, Leonard Orban.

            Leonard Orban a vorbit, la Digi24, despre așteptările pe care le are de la viitorii europarlamentari români, în condițiile în care la anul sunt programate alegeri europene.    „M-aș aștepta ca viitorii europarlamentari să nu mai transforme Parlamentul European într-un for de prezentare și de dispută a problemelor interne”, a spus acesta.

            „Ne supărăm, în momentele de față, că ni se atrage atenția de către ambasade, că diferiți actori din Uniunea Europeană deja transmit mesaje în anumite chestiuni ce țin de competență internă. Pe de altă parte, nu facem legătura cu faptul că, de nenumărate ori, când am avut probleme interne, ne-am dus în Parlamentul European și n-am făcut altceva decât să subliniem sensibilitățile și problemele majore pe care le are societatea românească”, a atras atenția fostul comisar european.

            „Mă aștept să ne rezolvăm problemele intern, iar când ne ducem la Bruxelles, să ne ducem și să fim uniți. Chiar și în Parlamentul European. Și mă aștept să nu mai rupem gâtul candidaților români. Am trăit această experiență și am depășit-o rapid de tot”, a mai spus Leonard Orban. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.