Acasă Politic Bucureşti: Formular pentru contribuabilii care vor să modifice anul fiscal

Bucureşti: Formular pentru contribuabilii care vor să modifice anul fiscal

DISTRIBUIȚI

124850 – 12122013 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect de ordin al preşedintelui ANAF pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului Notificare privind modificarea anului fiscal” (014).

            Potrivit art. 16 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, anul fiscal este anul calendaristic.

            Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.102/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, a fost completat art.16 din Codul fiscal, în sensul că fac excepţie de la această regulă contribuabilii care au optat, în conformitate cu legislaţia contabilă în vigoare, pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, şi care optează pentru anul fiscal corespunzător exerciţiului financiar. Prevederea legală se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2014.

            Contribuabilii care optează pentru modificarea anului fiscal, au obligaţia de a comunica organului fiscal competent această opţiune, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de începutul anului fiscal modificat.

            Având în vedere aceste prevederi legale, este necesară aprobarea modelului şi conţinutului unui formular, care să fie utilizat de contribuabili pentru îndeplinirea acestei obligaţii prevăzute de lege, se aarată într-un comunicat al ANAF. – www-promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.