Acasă Politic Bucureşti: Genocidul nu se prescrie

Bucureşti: Genocidul nu se prescrie

DISTRIBUIȚI

124870 – 12122013 – Curtea Constituţională a decis joi, cu majoritate de voturi, că articolul din Codul Penal prin care a fost înlăturată prescripţia răspunderii penale pentru omor este constituţional.

            Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că torţionarilor nu li se aplică prescripţia infracţiunilor comise.

            „Cu majoritate de voturi, Curtea a respins excepţia de neconstituţionalitate a articolului 125 din Codul Penal. Concret, să zicem, cum s-a spus în presă, prescripţia infracţiunilor comise de torţionari nu se împlineşte, deci nu se aplică prescripţia. Faptele nu se prescriu. Adică, mai exact, faptele de crimă, de exmplu, nu sunt prescriptibile, nici răspunderea penală, nici executarea pedepsei”, a spus Augustin Zegrean.

            La 21 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol pentru 12 decembrie a excepției ridicate de Nicolae Jr. Trebuian, care a contestat constituționalitatea dispozițiilor art. 125 alin.3 din Codul penal.

            Anterior, la 15 octombrie, CCR a amânat soluționarea excepției din cauza imposibilității constituirii completului de judecată. Excepția a fost dezbătută prima dată în ședința publică din 24 septembrie.

            În octombrie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și-a exprimat îngrijorarea privind posibila blocare a dosarelor Revoluției ca urmare a soluționării unei excepții de neconstituționalitate de către Curtea Constituțională a României. Președintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru, a transmis la acea dată judecătorilor CCR o scrisoare privind situația care ar fi creată odată cu admiterea excepției de neconstituționalitate a Legii 27/2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.