Acasă Politic Bucureşti: Închisoare pentru fostul deputat Dan Păsat

Bucureşti: Închisoare pentru fostul deputat Dan Păsat

DISTRIBUIȚI
Dan_Psat

Dan_Psat124865 – 12122013 – Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv pe fostul deputat democrat-liberal Dan Pasat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santaj.

Pasat, fost deputat PNL trecut in februarie 2010 la PDL, a fost acuzat de DNA de comiterea a cel putin trei acte de santaj. Dan Pasat, parlamentar de Giurgiu la data comiterii faptelor, ar fi intimidat, ar fi amenintat si chiar ar fi apelat la acte de violenta ca sa obtina contracte de achizitii publice pentru firma sa.

            Un complet de cinci judecatori i-a respins, joi, recursul lui Dan Pasat si a mentinut sentinta data in aprilie 2013 de un complet de trei judecatori de la ICCJ.

            Instanta Suprema a mentinut si pedepsele date anterior lui Vasile Preda, primarul comunei Varasti, Giurgiu – opt luni de inchisoare cu suspendare, şi lui Constantin Marin – cinci luni de inchisoare cu suspendare, ambii complici ai lui Dan Pasat.

            De asemenea, instanta i-a confiscat lui Dan Pasat suma de 1,8 milioane lei si plata impreuna cu ceilalti doi a cate 5.000 de euro catre cele doua parti vatamate din dosar, Ionel Maria si Ionel Costin Ionut.

            Procurorii DNA au acuzat ca „in perioada 2009 – 2010, Dan Pasat, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.”

            Procurorii sustin ca, atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, Pasat a recurs la diverse forme de intimidare, „mergand pana la amenintari si acte de violenta”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.