Acasă Politic Bucureşti: Monica Macovei îl acuză pe procurorul general

Bucureşti: Monica Macovei îl acuză pe procurorul general

DISTRIBUIȚI

monica macovei4124727 – 06122013 – Inainte de a veni Tiberiu Nitu in functia de procuror general au fost trimisi in judecata oameni din diverse comune sau mici orase pentru frauda la referendum, iar cand a venit Nitu ar fi dat ordin ca investigatiile in aceasta privinta sa se opreasca, sustine europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei.

            Monica Macovei a explicat, într-un interviu pentru Ziare.com, care sunt parghiie prin care USL incearca sa controleze justitia si care sunt dovezile acestor demersuri. Una dintre aceste parghii este procurorul general.

            „Eu stiu ca inainte de a veni Nitu au fost trimisi in judecata oameni din diverse comune sau mici orase pentru frauda la referendum, iar cand a venit Nitu, inteleg ca ar fi dat ordin ca investigatiile in aceasta privinta sa se opreasca. Apoi, va aduceti aminte cazul „Bolintineanu”, cand Ponta a iesit public si a oprit o actiune de frauda si coruptie la bacaluareat. Chiar a spus ca el l-a sunat pe ministrul Justitiei, care a recunoscut si a spus ca l-a sunat la randul sau pe procurorul general pentru a vorbi cu procurorii, ceea ce s-a intamplat. Ca dovada, audierile au fost blocate in ziua respectiva. Deci unde am ajuns? Ne-am intors in anii 2002-2003”, a declarat Monica Macovei.

            Fostul ministru al Justitiei a mai spus ca are incredere in Codruta Kovesi care conduce acum DNA, dar regretă ca Daniel Morar nu mai este in sistem.

            „Regret ca Daniel Morar nu mai e in sistem. E un procuror extraordinar, de o independenta totala, o putere foarte mare. E ca o stanca. In acest moment avem un grup de asemenea procurori foarte buni, independenti, profesionisti, puternici, care nu vor fi schimbati de USL. La fel un grup de judecatori, de exemplu la sectia penala a Inaltei Curti. Dar sunt grupuri”, sustine europarlamentarul PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.