Acasă Politic Bucureşti: Mugur Isărescu: România mai are nevoie de zece ani pentru a...

Bucureşti: Mugur Isărescu: România mai are nevoie de zece ani pentru a adopta moneda euro

DISTRIBUIȚI

124855 – 12122013 – Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, susţine că România mai are nevoie de încă un deceniu pentru a putea adopta moneda euro.

            „Cu un diferenţial de creştere economică de 2 puncte procentuale pe an în favoarea României, ar fi necesari 10 ani pentru ca nivelul PIB/locuitor să ajungă la circa 60% din media UE”, a spus Mugur Isărescu.

            Guvernatorul a mai susținut că este nevoie de progres în planul reformelor structurale.

            El a făcut referire la continuarea procesului de privatizare/restructurare a companiilor de stat, dar și la creşterea flexibilităţii pieţei muncii şi a gradului de ocupare şi finalizarea liberalizării preţurilor administrate, așa cum au fost și agreate de Guvern cu FMI şi Comisia Europeană.

            Totodată, Isărescu susține că România a realizat progrese semnificative în sensul îndeplinirii criteriilor de convergenţă, doar rata inflaţiei şi ratele dobânzilor pe termen lung depăşind încă valorile de referinţă ale criteriilor de la Maastricht, însă cele mai recente proiecţii sugerează îndeplinirea acestora în cursul anului 2014. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.