Acasă Politic Bucureşti: Premierul insistă: Dacă Legea bugetului nu intră în vigoare, vor fi...

Bucureşti: Premierul insistă: Dacă Legea bugetului nu intră în vigoare, vor fi probleme mari

DISTRIBUIȚI
ponta12

ponta12124584 – 02122013 – Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, dacă bugetul nu se adoptă, vor fi „probleme destul de mari”. „Vreau astăzi să pregătim strategia noastră parlamentară pentru următoarele zile, în primul rând pentru adoptarea bugetului. Am vorbit şi cu domnul Zgonea, vă rog să discutaţi

şi cu conducerea Senatului. Noi suntem pregătiţi, ori azi, ori mâine dimineaţă să începem dezbaterile în plen cât mai repede, să adoptăm bugetul şi să sperăm că intră în vigoare pentru că altfel înţeleg de la fiecare dintre miniştri că sunt probleme destul de mari”, a spus Ponta, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) a PSD, potrivit România Liberă.

            El a precizat că în lipsa intrării în vigoare a bugetului nu se vor putea da pensiile mărite, nu se vor putea da hotărârile judecătoreşti la profesori şi nu vor exista banii de cofinanţare pentru fondurile europene.

            „Ministrul Agriculturii mi-a spus că nu putem să dăm subvenţiile în agricultură decât pe baza noii legi a bugetului. Deci cred că foarte multe milioane de români au nevoie de buget ca să simtă încă de anul acesta sau de la 1 ianuarie lucrurile bune care s-au întâmplat şi care trebuie să se întâmple”, a spus Ponta.

            Comisiile de buget-finanţe au adoptat, vineri seara, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente.

            De asemenea, proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat, vineri seara, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, fiind introduse o serie de amendamente fără impact bugetar, dar care clarifică prevederile în vigoare pentru 2014 în cazul pensiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.