Acasă Politic Bucureşti: Premierul Ponta anunţă încetarea presiunilor pentru aderarea la Schengen

Bucureşti: Premierul Ponta anunţă încetarea presiunilor pentru aderarea la Schengen

DISTRIBUIȚI

124654 – 04122013 – Romania este pregatita sa intre in spatiul Schengen, dar va lasa statele europene sa decida si nu va mai face presiuni, a anuntat premierul Victor Ponta. „Ce tine de noi pentru intrarea in Schengen am facut, ce tine de statele europene sa faca cand doresc. Noi nu mai asteptam o data fixa.

Cand termina toate alegerile lor nationale, cand termina toate problemele, noi suntem pregatiti”, a declarat premierul Victor Ponta in cadrul sedintei de guvern de miercuri.

            Ca urmare, Victor Ponta l-a insarcinat pe ministrul de Interne Radu Stroe sa informeze Consiliul JAI de la Bruxelles ca Romania este pregatita sa intre in spatiul Schengen.

            Subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen se afla pe agenda Consiliului JAI din 5-6 decembrie, dar urmeaza ca reprezentantii permanenti ai statelor membre UE, care se reunesc, miercuri, in COREPER II, sa stabileasca daca se va discuta, ca si la precedentele consilii, doar stadiul implementarii acquis-ului sau va avea loc o dezbatere de orientare, urmata de un vot.

            Olanda, Finlanda si Franta sunt tarile care au avut reactii negative in trecut in privinta admiterii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.