Acasă Politic Bucureşti: Premierul Ponta: Preşedintele Băsescu va retrimite Legea bugetului în Parlament

Bucureşti: Premierul Ponta: Preşedintele Băsescu va retrimite Legea bugetului în Parlament

DISTRIBUIȚI

124974 – 18122013 – Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a comunicat, marţi, în contextul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, că nu va promulga Legea bugetului de stat şi că o va trimite Parlamentului spre o nouă dezbatere în ultima zi a termenului legal.

Şeful statului a precizat, în mai multe rânduri, că va respinge Legea bugetului de stat în condiţiile în care acesta conţine creşterea accizei la carburant.

            În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină, utilizată de transportatorii de marfă, pentru o perioadă de trei luni, interval în care să fie căutate soluţii.

            Preşedintele Traian Băsescu a declarat atunci că a luat notă de declaraţia premierului Victor Ponta şi de informarea pe care i-a făcut-o acesta anterior anunţului că este dispus să renunţe la acciza pe motorină, arătând că nu este un lucru care să îl satisfacă, dar demonstrează că se poate „construi un dialog” în continuare.

            Săptămâna trecută, premierul afirma că aşteaptă răspunsul Comisiei Europene pentru amânarea introducerii accizei de 7 eurocenţi la motorină şi că, după ce va avea acest răspuns, va discuta cu preşedintele Traian Băsescu, cu propunerea ca acesta să promulge bugetul de stat.

            Legea bugetului a fost adoptată de Parlament, dar preşedintele a promulgat doar bugetul asigurărilor sociale de stat, nu şi bugetul de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.