Acasă Politic Bucureşti: Premii pentru lotul naţional de gimnastică aerobică, deocamdată, fără bani

Bucureşti: Premii pentru lotul naţional de gimnastică aerobică, deocamdată, fără bani

DISTRIBUIȚI

124735 – 06122013 – Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a premiat vineri lotul naţional de gimnastică aerobică, care, în 2013, a participat cu succes la Jocurile Mondiale desfăşurate la Cali, în Columbia, şi la Campionatele Europene din oraşul francez Arques.

            În cadrul festivităţii de premiere, ministrul Nicolae Bănicioiu a felicitat întreg lotul naţional şi a făcut câteva precizări despre performanţele gimnaştilor.

            “Acesta este încă un moment deosebit pentru sportul românesc şi am ţinut să marchez astfel performanţele obţinute anul acesta la Jocurile Mondiale de la Cali şi de la Campionatele Europene desfăşurate la Arques, unde România s-a clasat pe locul 1, la proba pe echipe şi obţinut un număr mare de medalii. Împreună cu doamna secretar de stat Carmen Tocală, am reuşit să modificăm Hotărârea de Guvern nr.1447/2007, care, de acum, ne va permite să premiem astfel de performanţe. Aşadar am intrat în normalitate după mulţi ani în care acest lucu nu era posibil. Este o bucurie extraordinară că reuşim să apreciem, la adevarata valoare, ceea ce a făcut lotul naţional de gimnastică aerobică”, a spus ministrul.

            De asemenea ministrul Nicolae Bănicioiu i-a asigurat pe sportivi că sumele cuvenite din premiere vor ajunge la ei, la începutul săptămânii viitoare.

            Prezentă la evenimentul unde au fost premiaţi gimnaştii, Carmen Tocală, secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a felicitat sportivii şi le-a urat succes pe mai departe: “Mulţumim pentru ceea ce faceţi pentru sportul românesc, vă felicit pentru performanţele obţinute şi mă bucur, că împreună cu domnul ministru Nicolae Bănicioiu, am reuşit să facem acele modificări în Hotărarea de Guvern nr.1447, pentru a putea premia aceste sporturi neolimpice. Ne-am dorit ca performanţa din sportul românesc să obţină acest bonus”, a spus secretarul de stat..

            Antrenorul lotului naţional de gimnastică aerobică a menţionat că de 18 ani gimnastica aerobică aduce medalii pentru România şi că pentru obţinerea unei asemenea performanţe, sportivii muncesc 15 ani. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.