Acasă Politic Bucureşti: Procurorul Angela Nicolae a fost trimis în judecată

Bucureşti: Procurorul Angela Nicolae a fost trimis în judecată

DISTRIBUIȚI
procurorul_Angela_Nicolae

procurorul_Angela_Nicolae125002 – 18122013 – Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Angelei Nicolae – fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât Phare, pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată

şi Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, pentru complicitate la trafic de influenţă şi Rami Ghaziri, om de afaceri, arestat în altă cauză, pentru cumpărare de influenţă.

            S-a mai dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Sorin Gheorghe, om de afaceri, pentru cumpărare de influenţă.

            În perioada martie-septembrie 2012 şi în ziua de 16 noiembrie 2012, precum şi în mod repetat, în cursul anului 2013 fosta procuroare a pretins de la Rami Ghaziri, direct şi prin intermediul fiului său, peste 100.000 de lei şi 1.500 euro. În schimbul banilor, Angela Nicolae a promis că va influenţa CEDO, precum şi alţi procurori, astfel încât să pronunţe hotărâri favorabile lui Rami Ghaziri şi firmei sale.

            Promisiunea de intervenţie pe lângă judecătorii CEDO avea în vedere un dosar privind o sesizare formulată de Avicola Crevedia (administrată de Rami Ghaziri), iar promisiunea de intervenţie pe lângă magistraţii români viza un dosar penal, format în baza sesizării Gărzii Financiare, înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi declinat ulterior la D.N.A.- Serviciul Teritorial Ploieşti

            În 2013, Angela Nicolae a pretins şi primit de la Sorin Gheorghe 4.500 lei, promiţând că va interveni pe lângă un procuror pentru a obţine o soluţie favorabilă faţă de un cunoscut al cumpărătorului de influenţă, cercetat penal într-un dosar aflat pe rolul acelei unităţi de parchet pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Angela Nicolae a primit de la Sorin Gheorghe 1.000 lei pentru intervenţia făcută pe lângă un poliţist din Târgovişte pentru a-l scăpa le Sorin Gheorghe care fusese depistat în timp ce transporta, cu un autoturism, animale, fără documente de provenienţă.

            S-a dispus instituirea sechestrului asigurator prin inscripţie ipotecară asupra unui imobil aflat în proprietatea Angelei Nicolae până la concurenţa sumei de 87.715,64 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.