Acasă Politic Bucureşti: Ramona Mănescu cere drumurile naţionale

Bucureşti: Ramona Mănescu cere drumurile naţionale

DISTRIBUIȚI
ramona_manescu_protv

ramona_manescu_protv124909 – 15122013 – Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, nu ştie când drumurile naţionale vor revini în portofoliul său, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a fost transferată în subordinea lui Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură. Discuţii în acest

sens ar urma să aibă loc anul viitor, a precizat Ramona Mănescu, duminică, la Pro Tv.

            Ramona Mănescu a explicat că transferul se poate face prin act normativ, însă o discuţie în acest nu a fost însă iniţiată.

            „Eu sper că vor trece până la urmă. Nu pot să vă spun de ce nu au trecut (…) Drumurile sunt la domnul Şova şi trebuie făcută, trebuie făcut un act normativ prin care autostrăzile rămân la domnul Şova şi drumurile naţionale trec înapoi la Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Transporturilor, adăugând că există o intenţie politică în acest sens.

            „Eu presupun că da (există o intenţie politică – n. r.), din moment ce aceasta a fost discuţia de la început. Nu pot să spun când o să treacă. Probabil că în anul viitor o să fie discuţia aceasta”, a arătat ea.

            Întrebată dacă ştie despre discuţiile care au loc privind o eventuală trecere a drumurilor naţionale la Ministerul Dezvoltării, Mănescu a precizat că „există o discuţie cu privire la trecerea fondurilor europene pentru drumurile naţionale la domnul Dragnea, la POR. Eu nu sunt de acord”.

            „Eu nu cred că ar fi bine să treacă la domnul Dragnea şi nu cred că ar putea să treacă la domnul Dragnea”, a mai adăugat ea.

            Mănescu a precizat totodată că ar fi preferat ca şi autostrăzile să rămână la Transporturi, pentru a putea fi gestionate integrat.

            „A fost o decizie politică pe care eu o respect. Nu am luat-o eu şi nu am eu de ce să o comentez, dar cu siguranţă ar fi fost poate mult mai uşor aşa (…) Cred că toată lumea îşi aminteşte că a fost deja o decizie ca drumurile naţionale să se întoarcă la Ministerul Transporturilor şi nu s-a întâmplat acest lucru – măcar drumurile naţionale. Dacă autostrăzile rămân la domnul Şova, ok, rămân la domnul Şova. Să dea Dumnezeu să facă foarte multe autostrăzi”, a comentat Mănescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.