Acasă Politic Bucureşti: Românii din SUA cer demiterea politicienilor responsabili de votul din „marţea...

Bucureşti: Românii din SUA cer demiterea politicienilor responsabili de votul din „marţea neagră”

DISTRIBUIȚI
Parlamentul_a_adoptat_bugetul

124964 – 17122013 – Un grup reprezentativ al romanilor-americani i-a trimis marţi o scrisoare premierului Victor Ponta prin care cer demisia politicienilor responsabili de votul din „martea neagra” si iau apararea pozitiei Ambasadei Statelor Unite de la Bucuresti care a condamnat acel vot.

            Reactia romanilor-americani vine dupa ce, la data de 10 decembrie, reprezentantii USL din Camera Deputatilor au votat un pachet de legi care ii protejeaza pe politicieni de a fi cercetati si acuzati de coruptie, dand astfel „liber la furat si la jaf”.

            In urma reactiei Ambasadei Statelor Unite care a condamnat acel vot, premierul Victor Ponta a criticat ambasada spunand ca aceasta nu are drept „sa atraga atentia niciodata la nimic”.

            In replica, romanii-americani au spus ca sustin pozitia Ambasadei Americane la Bucuresti deoarece ii reprezinta si pe ei, subscriind „total la criticile pe care le-a adus legilor votate pe data de 10 decembrie”.

            „Acuzatiile pe care le-ati adus Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, pentru ca a condamnat in termeni categorici acel vot din Parlament, va descalifica in fata partenerilor occidentali si aduce grave deservicii Romaniei”, arata romanii.americani in scrisoarea lor.

            „Speram ca realizati ca votul din 10 decembrie si afirmatiile dumneavoastra au afectat sansele Romaniei de a fi inclusa curand in programul Visa Waiver, astfel incat romanii sa poata calatori in Statele Unite fara viza”, continua acestia in scrisoarea adresata premierului.

            In concluzia scrisorii, romanii-americani ii cer premierului Ponta sa-i demita pe toti liderii PSD din Camera Deputatilor care se fac vinovati de votul din „martea neagra”, sa reia votul „in vederea ridicarii imunitatii tuturor parlamentarilor cercetati de DNA sau alte unitati de parchet” si sa respinga aceste proiecte legislative controversate.

            „Pentru memoria si jertfa eroilor de la Revolutie aveti datoria sa restabiliti decenta politica in Parlament si sa corectati nedreptatea din 10 decembrie”, concluzioneaza romanii-americani scrisoarea adresata premierului Victor Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.