Acasă Politic București: Scade numărul militarilor dislocați la misiuni şi operaţii din afara teritoriului...

București: Scade numărul militarilor dislocați la misiuni şi operaţii din afara teritoriului statului român

DISTRIBUIȚI

124982 – 18122013 – CSAT a avizat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind Strategia industriei naţionale de securitate, anunță site-ul Administrației Prezidențiale.

În urma analizării măsurilor adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional în perioada octombrie 2012 – septembrie 2013, membrii CSAT au constatat că instituţiile româneşti au pus în aplicare sancţiunile internaţionale legal prevăzute.

Membrii CSAT au fost informați despre participarea României la misiunile derulate sub egida Uniunii Europene (UE), precum şi despre perspectivele pentru implementarea Strategiei naţionale în domeniul capacităţilor civile. În urma informării s-a constatat că România şi-a adus contribuţia la misiunile Uniunii Europene de implementare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună (UE/PSAC), care s-au desfăşurat în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

De asemenea, în ședința CSAT s-a discutat și despre stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României pentru perioada 2013 – 2016 şi în perspectivă până în anul 2022. CSAT a aprobat Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit în misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2014. Armata României realizează două misiuni esenţiale: apărarea României şi, respectiv, apărarea aliaţilor săi prin participarea la operaţii de apărare colectivă şi promovarea stabilităţii regionale şi globale. Efortul principal îl constituie, în continuare, participarea în cadrul operaţiei ISAF din Afganistan și cu menţinerea angajării în teatrul de operaţii din Balcani.

În anul 2014, Armata României va disloca la misiuni şi operaţii din afara teritoriului statului român un număr de 1.311 militari. Comparativ cu anul 2013, numărul acestor forţe este diminuat cu 725 de militari. În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, forţele care vor participa în anul 2014 la misiuni sub egidele Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ale Uniunii Europene, ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) şi ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) vor fi de 791 de militari și poliţişti. Faţă de anul 2013, numărul acestora este mai mare cu 301 persoane.

În finalul şedinţei, membrii Consiliului au aprobat Programul de activitate al CSAT pentru anul 2014.www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.