Acasă Politic Bucureşti: Sondaj: Doar 9% din români sunt mulţumiţi de nivelul de trai

Bucureşti: Sondaj: Doar 9% din români sunt mulţumiţi de nivelul de trai

DISTRIBUIȚI

125137 – 29122013 – Austeritatea și condițiile economice dificile au afectat puternic veniturile românilor și nivelul lor de trai. Unu la sută din populația României are tot ce isi dorește, material și financiar, iar alte opt procente cred că ”trăiesc bine”. Restul populației consideră că ”reușește să se descurce” sau ”abia se ajunge cu banii”. Acestea sunt datele ultimului sondaj IRES, realizat în luna octombrie, la comanda Digi 24. Eșantionul include 1.256 de persoane intervievate, iar sondajul are o marjă de eroare de 2,8%.

46% dintre respondenti spun ca abia le ajung banii, 26% spun ca reusesc sa se descurce, 18% nu pot acoperi strictul necesar din veniturile realizate.

La capitolul „La ce au renuntat”, 69% dintre participantii la sondaj spun ca la imbracaminte, 33% la carburanti, 50% la vacante, 44% la mancare si 31% la medicamente.

Cand au avut bani, totusi romanii au cumparat masini, in proportie de 19%, si-au renovat locuinta – 17%, au achizitionat electrocasnice – 14%, si o casa – 7%. Spiritul antreprenorial s-a manifestat numai la 1% dintre oameni, care au cumparat un teren sau spatiu comercial.

Intrebati daca s-au imprumutat, 35% recunosc ca au facut un imprumut. Banca este principalul creditor al romanilor, 23% dintre categoria celor care s-a imprumutat avand credite. Alte imprumuturi se fac in familie – 37%, sau prieteni – 53%.

Dintre respondenti, doar 24% spun ca reusesc sa faca economii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.