Acasă Politic Bucureşti: Sorin Oprescu preferă să dărâme unele dintre clădirile cu risc seismic

Bucureşti: Sorin Oprescu preferă să dărâme unele dintre clădirile cu risc seismic

DISTRIBUIȚI
cladire_cu_risc_seismic

cladire_cu_risc_seismic125055 – 20122013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că ar prefera să dărâme unele clădiri cu risc seismic decât să le consolideze, potrivit B365.ro. Asta pentru că e mai costisitor procesul de consolidare decât cel de distrugere a lor.

Edilul-șef a mai spus că nu a reușit să consolideze mai multe clădiri pentru că legislația nu i-a permis să intre în clădirile proprietate privată. 

            „Costă mai mult refacerea lor și deranjul e mai mare. Acolo e mai bine să fie dărâmate și înlocuite cu altceva, decât să le consolidăm”, a spus primarul general despre clădirile cu risc seismic din Capitală.

            Sorin Oprescu a adăugat că nu a reușit să consolideze mai multe clădiri cu risc seismic pentru că legislația în vigoare nu i-a permis să intre în clădirile proprietate privată. „Au fost ani în care am avut mai mulți bani pentru consolidarea clădirilor însă atunci nu am putut intra să le renovăm. Am predat la Guvernul României și la Parlament o lege modificată care sa îmi dea dreptul sa intru în clădirile cu risc seismic 0, să le consolidez”, a mai spus edilul-șef.

            Primăria Capitalei a publicat pe 27 noiembrie lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de rism seismic. Potrivit acestei liste, 190 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce alte 184 au un risc ridicat de prăbuşire.

            Alte 301 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 79 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

            Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 32 de clădiri.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.