Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: „Voi promulga doar bugetul asigurărilor sociale”

Bucureşti: Traian Băsescu: „Voi promulga doar bugetul asigurărilor sociale”

DISTRIBUIȚI

124701 – 06122013 – Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că Bugetul de stat pentru 2014 nu a sosit încă la Administraţia Prezidenţială pentru promulgare, că este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în cursul zilei de luni, ceea ce înseamnă că bugetul intră pe o procedură ordinară,

ceea ce îi dă un răgaz de gândire și acțiune care se întinde până la 29 decembrie. În schimb, şeful statului a anunțat că va promulga Bugetul asigurărilor sociale în aceeaşi zi în care îl va primi, pentru că, în lini mari, nu are ce să-i reproşeze, adăugând că, din acest punct de vedere, premierul „poate să stea liniştit”.

            „Voi promulga bugetul asigurărilor sociale, nu am de reproşat nimic acelui buget. Obiecţiile mele sunt contra accizei la carburanţi. Acest buget este rezonabil. Și liberalii trebuie să aibă un ban de alegeri. Din acest punct de vedere, premierul poate să stea liniştit. Voi aproba acest buget”, a spus şeful statului.

            Proiectul Legii bugetului de stat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 au fost aprobate miercuri de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

            Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pensiile şi salariile pot fi majorate de la 1 ianuarie doar dacă preşedintele Traian Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale şi retrimite Parlamentului doar bugetul de stat pe 2014. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.