Acasă Politic Bucureşti: Trei mii de şcoli vor fi conectate la Internet anul viitor

Bucureşti: Trei mii de şcoli vor fi conectate la Internet anul viitor

DISTRIBUIȚI
precopie_-_ponta_-_costoiu

precopie_-_ponta_-_costoiu124617 – 03122013 – Aproape 3.000 de şcoli din România vor fi conectate anul viitor la Internet. Contractul în valoare de aproape 120 de milioane de lei a fost semnat la Ministerul Educaţiei.  „Valoarea este de 120 de miliaone de lei fără TVA. Este vorba de un contract care va aduce

în 6 luni de zile conectarea a 2.446 de şcoli la internet. În 5 ani aceste şcoli vor avea accesul la internet garantat fără cheltuieli suplientare”, a declarat ministrul delegat Mihnea Costoiu.

            Semnarea contractului cu firma care a câştigat licitaţia s-a făcut în prezenţa premierului Victor Ponta.

            „De anul trecut de când am preluat funcţia, am auzit şi despre acest proiect ca fiind unul care nu se va face. Am venit să mă asigur că e semnat contractul şi că se apucă lumea de treabă”, a spus Victor Ponta.

            Şcolile vor fi dotate şi cu calculatoare performante.

            „Pentru anul viitor ne propunem să avem cel puţin pentru clasele pentru care vom avea manuale digitale şi echipamentele necesare cum ar fi videoproiector, laptop sau calculator”, a precizat şi Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

            În România, mai există 7.000 de unităţi de învăţămât care nu sunt conectate la internet, şcoli care ar putea să fie dotate anul viitor tot din fonduri europene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.