Acasă Politic Celulă de criză pentru explozia de la Călăraşi

Celulă de criză pentru explozia de la Călăraşi

DISTRIBUIȚI

125128 – 27122013 – Vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat, joi seara, ca autoritatile au constituit o celula de criza pentru explozia de la Calarasi si ca in urma primelor cercetari s-a ajuns la concluzia ca blocul nu este in pericol sa cada.

„Am constituit celula de criza. Toate organele abilitate din structurile competente au venit aici. In urma evaluarilor am luat mai multe masuri. Desemnarea de urgenta a unui expert in constructii. Pe scurt: ne interesa daca blocul cade sau nu. Nu exista pericolul sa cada blocul”, a spus Oprea.

Vicepremierul a mai spus ca vineri seara se va decide daca vor da drumul la gaze sau nu.

„Oamenii stau pe la rude. Era foarte important sa redam oamenilor linistea, sa dam drumul la curent si apoi la gaze. Maine dupa amiaza vom sti daca dam drumul sau nu la gaze. Abia apoi oamenii se pot muta in apartamente”, a spus Oprea.

De asemenea, incepand de vineri autoritatile locale vor incepe sa curete zona de pe langa bloc.

Mai mult, autoritatile locale au anuntat ca vor suporta costurile inmormantarii femeii care a murit in urma exploziei.

„Atat consiliul judetean, cat si consiliul local se vor ocupa de problemele familiei si vom suporta costurile inmormantarii”, a declarat Raducu Filipescu, presedintele Consiliului Judetean Calarasi.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat ca explozia ar fi fost provocata de un sinucigas. Mai exact, ca in apartamentul batranului care se afla la Terapie Intensiva la Spitalul de Arsi din Bucuresti s-ar fi gasit furtunul de la gaze taiat.

O persoana a murit si mai multe au fost ranite, miercuri seara, in urma unei explozii care a avut loc intr-un bloc din Calarasi. Deflagratia nu a fost urmata de incendiu, dar numeroase apartamente au fost afectate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.