Acasă Politic Chişinău: Perspectiva europeană este pentru Republica Moldova unica opţiune

Chişinău: Perspectiva europeană este pentru Republica Moldova unica opţiune

DISTRIBUIȚI
antonescu_-_leanca

antonescu_-_leanca124694 – 05122013 – Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut, miercuri, la Chişinău, o întrevedere oficială cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Ambele părţi au fost de acord cu faptul că perspectiva europeană este pentru Republica Moldova unica opţiune care poate să asigure

încrederea cetăţenilor în viitorul ţării şi să ofere soluţii durabile şi viabile pentru modernizarea economică, socială şi instituţională a ţării.

            Preşedintele Senatului României a reafirmat sprijinul total al României pentru o implementare rapidă şi eficientă a măsurilor şi reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să beneficieze, în continuare, de recunoaştere şi sprijin din partea Uniunii Europene şi de o decizie pozitivă privind semnarea Acordului de Asociere. Este, de asemenea, necesară o comunicare mai bună în rândul opiniei publice a avantajelor şi, totodată, a responsabilităţilor pe care le implică apropierea de Uniunea Europeană.

            România şi Republica Moldova vor urmări îndeaproape implementarea unei foi de parcurs comune, care va include acţiuni concrete în diferite domenii. „Această foaie de parcurs trebuie să fie cât mai aplicată, deoarece, cu cât orizontul de aşteptare este mai bine definit, cu atât va da mai multă încredere oamenilor în viitorul ţării”, a subliniat Crin Antonescu.

            A fost adus în discuţie stadiul proiectului de importanţă strategică privind construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni, care reprezintă o prioritate pentru cele două guverne şi asupra căruia vor avea loc în continuare consultări frecvente.

            De asemenea, a fost salutată decizia de reluare de către Televiziunea Română a transmisiei pe teritoriul Republicii Moldova. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.