Acasă Politic Circulaţie îngreunată de ceaţă pe multe drumuri naţionale

Circulaţie îngreunată de ceaţă pe multe drumuri naţionale

DISTRIBUIȚI

125141 – 29122013 – Traficul rutier era intens intens pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers Bucureşti – Braşov, duminică la orele 10.30, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române. Pentru că unii conducători auto reduc viteza mai mult decât este necesar, în urma lor se formează coloane de maşini. Şi în sens invers circulaţia începusesă se intensifice.

            Pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la acest fenomen pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Cluj, Gorj, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galaţi, local în Dobrogea, iar în judeţele Harghita şi Alba, pe lângă ceaţă, este posibil să se formeze polei.

            Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, în judeţul Gorj vizibilitatea scade sub 100, chiar 50 de metri, pe DN66 Târgu Jiu – Rovinari – Turceni, pe DN67 Târgu Jiu – Motru şi pe DN67D Târgu Jiu – Tismana, în Alba pe DN1, DN7 şi A1, în Mureş pe DN15 Târgu Mureş – Luduş, dar şi pe unele tronsoane ale autostrăzilor A3 Bucureşti – Ploieşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 11 şi 86.

            Conducătorilor auto li se recomandă să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

            De asemenea, având în vedere că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, se recomandă reducerea vitezei pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

            În judeţul Constanţa, pe DN39, pe podul în lucru de la Agigea, în perioada 23 decembrie 2013-20 ianuarie 2014, pot circula autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de cel mult 5 tone. Cele care depăşesc această masă vor circula deviat, pe ruta A2 nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia. Totodată, pe pod se menţine restricţia de viteză de 50 km/h.

            Pe DN1 Bucureşti – Braşov, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6.00 şi 22.00, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti – Otopeni – Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. – – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.