Acasă Politic Constanţa: Ofiţer al Gărzii de Coastă, trimis în judecată

Constanţa: Ofiţer al Gărzii de Coastă, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

trimis_in_judecata124580 – 02122013 – Procurorii DNA din Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ Voinescu, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia,

atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată.

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioadele 15 martie 2008 – 17 octombrie 2011 şi 2 aprilie 2011 – 28 iunie 2013, Voinescu, în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuși, activitatea societăților comerciale Apollodor Services şi Evolution Truck, a efectuat 277 de operaţiuni financiare, respectiv 51 operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, funcție pe care o deţinea în perioadele respective.

            Apollodor Services, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înfiinţată de Voinescu, care ulterior a ieşit din societate şi a predat-o viitoarei sale soţii şi apoi soacrei sale. Cu toate acestea, el a continuat sa administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură.

            Potrivit probatoriului administrat de procurori, Voinescu ar fi fost cel care direcţiona transporturile efectuate, se ocupa de alimentarea camioanelor cu combustibil, de furnizarea pieselor de schimb şi de efectuarea reparaţiilor necesare şi ar fi fost cel care achita salariile angajaţilor.

            Tot din rechizitoriu a reieșit că, ulterior, el a coordonat, condus şi verificat și activitatea de transport rutier mărfuri desfăşurată de Evolution Truck, care era de fapt continuatoarea firmei Apollodor Services, având același obiect de activitate. În acest sens, probatoriul indică faptul că inculpatul era persoana căruia şoferii angajaţi îi comunicau date privind situaţia camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceştia, transmiţându-le destinaţiile şi mărfurile care trebuiau transportate. De asemenea, inculpatul ţinea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligaţiilor reciproce, despre documentele financiar contabile şi despre plăţile care se efectuau.

            Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.