Acasă Politic Prahova: Raed Arafat cere demiterea managerului de la „spitalul groazei” din Ploieşti

Prahova: Raed Arafat cere demiterea managerului de la „spitalul groazei” din Ploieşti

DISTRIBUIȚI

124626 – 03122013 – Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat, marti, ca a propus suspendarea managerului de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, cel putin pana la finalizarea anchetei. „Din punctul de vedere al comisiei, este prelungirea actiunii de verificare si de control

pana luni – marti, iar la finalul actiunii de control o sa fie sustinuta o conferinta de presa. E si o propunere de suspendare a managerului pe durata anchetei cel putin”, a spus Arafat, adaugand ca masura ar trebui sa impiedice tergiversarea anchetei.

            Decizia a fost si aprobata imediat de Consiliul Judetean Prahova.

            Totodata, Raed Arafat a spus ca ancheta privind neajunsurile grave semnalate de un medic chirurg va continua pana la inceputul saptamanii viitoare.

            Raed Arafat a declarat ca pana acum s-au descoperit „probleme organizatorice majore”, dar si probleme in ceea ce priveste cheltuielile si ca se doreste o concluzie corecta din partea comisiei care analizeaza zilele acestea activitatea spitalului.

            Scandalul de la spitalul din Ploiesti a izbucnit la inceputul saptamanii trecute, dupa dezvaluirile facute de chirurgul Dan Oprea intr-o scrisoare data publicitatii.

            Acesta a dezvaluit ca el si colegii sai se fac vinovati de malpraxis cu buna stiinta si ca instrumentarul medical din spitalul unde lucreaza este atat de uzat incat instrumentele sunt adesea legate cu ata chirurgicala.

            Totodata, medicul a dezvaluit ca bisturiile electrice de unica folosinta sunt sterilizate, de cele mai multe ori, in mod neadecvat, si ca sunt refolosite, in vreme ce saloanele sunt pline de gandaci.

            Dupa mediatizarea dezvaluirilor facute de chirurgul Oprea, noi detalii socante au iesit la iveala din „spitalul groazei”. Printre acestea se numara faptul ca o batrana a fost filmata de rudele sale legata de patul de spital sau faptul ca pacientii sunt paziti in timpului somnului de gandacii care misuna peste tot. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.