Acasă Politic Rep. Moldova: La Chişinău s-a cerut grăbirea procesului de reunificare cu România

Rep. Moldova: La Chişinău s-a cerut grăbirea procesului de reunificare cu România

DISTRIBUIȚI
lant_uman

lant_uman124567 – 02122013 – Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a fost marcată printr-un amplu program de manifestări la Chișinău. Un imens lanț uman s-a format în jurul clădirii Guvernului Republicii Moldova și 95 de lampioane au fost aprinse în Piața Marii Adunări Naționale, simultan cu cele 95 lansate în altă capitală a Unirii, la Alba Iulia.

            Majoritatea tineri, organizatorii manifestației au cerut în fața Guvernului grăbirea proceselor de unire care au loc în acest moment. Pe un banner lung de 30 de metri era scris mesajul ,,Unirea face Puterea”, potrivit unui comunicat al Platformei Civice Acţiunea 2012.

            “Suntem bucuroși că primim din partea clasei politice, dar și a societății civile din România semnale pozitive cu privire la accelerarea procesului de reunificare. Ca un răspuns la acest entuziasm am întins astăzi (duminică – n. r.) o horă în jurul Guvernului: să arătăm că vrem să fim parte a României, în interiorul acelorași granițe”, a declarat Cristina Zelinschi, reprezentant al Platformei Civice Acțiunea 2012, originară din Sângerei.

            În fața clădirii Ambasadei României, unioniștii au cântat imnul ,,Deșteaptă-te române”.

            “Sper să fie cât mai curând iarăși imnul național al oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului. Ne vom regăsi în marea familie românească, o simt” a declarat, vizibil emoționat, Marin Romanciuc, veteran de război în vârstă de 85 de ani.

            Acesta este primul an când la Chișinău au loc manifestări dedicate Zilei Naționale a României pe tot parcursul zilei, după un program similar cu cele din marile orașe românești. Serbările au inclus depuneri de coroane, activități sportive, concerte și spectacole. Evenimentele au fost desfășurate de mai multe organizații precum Platforma Civică Acțiunea 2012, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova, Consiliul Unirii, Radio Chișinău și Ambasada României.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.