Acasă Politic Rusia: A murit inventatorul armei-mitralieră Kalaşnikov

Rusia: A murit inventatorul armei-mitralieră Kalaşnikov

DISTRIBUIȚI
mihail_kalsnikov

mihail_kalsnikov125124 – 24122013 – Mihail Kalaşnikov, inventatorul armei-mitralieră AK-47, a decedat luni, la vârsta de 94 de ani.Inventatorul armei automate Kalaşnikov, produsă în aproximativ 100 de milioane de exemplare, fusese spitalizat de mai multe ori în ultimele luni.

            În 2012, din cauza unor probleme de sănătate, mai ales de natură cardiacă, doctorii i-au interzis să muncească.

            Mihail Kalaşnikov a început să creeze puşca de asalt AK-47 în 1947, în timp ce se recupera după o rană suferită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ulterior, arma a fost fabricată în mai multe modele vândute în milioane de exemplare în lumea întreagă.

            Celebra arma automată este produsă de fosta fabrică Ijmaş, în oraşul Ijevsk (Ural, la 1.300 de kilometri est de Moscova). Întreprinderea este unul dintre principalii producători de arme de foc din Rusia.

            Kalaşnikov, unul dintre ruşii cei mai cunoscuţi în lume şi care se numără printre persoanele cele mai decorate din ţara sa, nu a primit vreodată bani provenind din vânzarea a milioane de puşti cu numele său, utilizate de armatele a peste 80 de ţări. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.