Acasă Politic Serbia: Premii pentru copiii români din Serbia

Serbia: Premii pentru copiii români din Serbia

DISTRIBUIȚI
Serbare-copii-Serbia

Serbare-copii-Serbia124774 – 09122013 – În Serbia a avut loc festivitatea de încheiere a cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate la Zajecar, în perioada septembrie – decembrie 2013, de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Asociaţia Unlimited Connections.

La eveniment au participat cateva zeci de copii, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii române din Valea Timocului.
            Cu această ocazie, a fost organizată festivitatea „Moş Nicolae pentru copiii din Serbia”, care s-a desfăşurat la „Casa de cultură românească” din Zajecar, potrivit unui comunicat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

            Copiii români i-au întâmpinat pe oaspeţi cu un program artistic din care nu au lipsit colindele şi o scenetă de teatru. La sfârşitul serbării, elevii au primit rechizite şcolare din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi dulciuri din partea Asociaţiei Unlimited Connections. Cei prezenţi au ţinut să mulţumească oaspeţilor pentru întregul sprijin acordat, dar mai ales au adus mulţumiri ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, pentru fatul că Moş Nicolae a reuşit să ajungă şi în comunitatea lor.
            Un alt eveniment care va avea loc zilele acestea la Zajecar sub coordonarea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” este dotarea bibliotecii de carte românească cu un fond de carte de peste 6000 de volume pentru comunitatea româneasca din Serbia.

            Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni derulează în perioada 8-11 decembrie a.c., în Valea Timocului, Serbia, o serie de evenimente culturale sub egida „Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.