Acasă Politic Ucraina: Intensificarea protestelor

Ucraina: Intensificarea protestelor

DISTRIBUIȚI
Ucraina_Intensificarea_protestelor

Ucraina_Intensificarea_protestelor124610 – 03122013 – Amplele proteste din Ucraina continua dupa ce presedintele Victor Ianukovici a renuntat la semnarea acordurilor cu UE. Sute de mii de protestatari blocheaza institutiile statului, cerand demisia presedintelui si Guvernului Azarov.  Presedintele Parlamentului a introdus pe ordinea de zi 

un proiect de motiune de neincredere in Guvern si sunt voci care spun ca aceasta va strange suficiente voturi pentru demiterea Executivului.

            Atmosfera a fost in fierbere, luni, la Kiev, protestatarii cerand demisia presedintelui Viktor Ianukovici si blocand institutiile guvernamentale. In cladirea Executivului nu s-a putut intra si angajatii au facut cale intoarsa din fata cladirii asediate.

            Nici lasarea serii si intetirea frigului nu i-a facut pe manifestanti sa-si paraseasca „posturile”, acestia ramanand in corturile montate inca din timpul zilei, unde locuitori ai Kievului le-au adus haine calduroase. O data cu venirea noptii, oamenii au aprins focuri pentru a se incalzi.

            Protestatarii au ridicat baricade dis-de-dimineata in capitala, dupa doua zile de ciocniri violente cu politia. Baricadele au fost confectionate din tot ce manifestantii au gasit pe strazi: brazi de Craciun, banci, bucati de gard metalic si bariere de trafic.

            Centrul protestului este, ca si la Revolutia Portocalie, Piata Independentei, numita local „Maidan”. Din acest motiv, presa locala numeste protestul „EuroMaidan”.

            Ministerul de Interne al Ucrainei a anuntat marti dimineata ca politia detaseaza personal pentru patrularea pe strazi si identificarea provocatorilor si celor care incalca ordinea publica.

            Tot marti, Rusia a anuntat ca gazele naturale pentru Ucraina se vor ieftini cu 10-15% in 2014. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.