Acasă Politic Oradea: Zece traficanţi de droguri trimişi în judecată

Oradea: Zece traficanţi de droguri trimişi în judecată

DISTRIBUIȚI

125637 – 24012014 – Procurorii DIICOT din Oradea au dispus trimiterea în judecată a zece inculpaţi în urma destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în trafic ilicit de droguri de mare risc şi finanţarea traficului ilicit de droguri de mare risc.

Din probele administrate, se conturează suspiciunea rezonabilă că unul dintre inculpaţi, în calitate de iniţiator al grupului infracţional organizat, a procurat, din mai multe state din America de Sud, 12,5 kg cocaină, drog de mare risc pe care, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, a expediat -o pentru vânzare pe teritoriul Ungariei, preţul fixat fiind de 50.000 euro/kg.

Liderul grupului infracţional organizat a mai fost condamnat pentru acelaşi gen de infracţiuni, la pedepse de 15 ani, respectiv 25 ani închisoare, iar în prezenta cauză a asigurat coordonarea şi finanţarea întregii activităţi infracţionale.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia.

Suportul specializat a fost asigurat de Serviciul Roman de Informaţii.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bihor. – PROMPT MEDIA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.