Acasă Politic Bruxelles: Eurodeputaţii cer mai multă severitate în combaterea dumpingului social

Bruxelles: Eurodeputaţii cer mai multă severitate în combaterea dumpingului social

DISTRIBUIȚI

125403 – 15012014 – Personalul și resursele necesare pentru inspecțiile de muncă în statele membre ar trebui extinse pentru a combate muncă nedeclarată, falsele activități independente și dumpingul social, susţin eurodeputații într-o rezoluție fără caracter legislativ adoptată marți.

„Inspecțiile de muncă naționale au un rol foarte important în implementarea legislației sociale și în garantarea echitabilității în UE. Combaterea muncii nedeclarate, care reprezintă 18,8% din PIB-ul UE, ar putea crește încasările fiscale și contribuțiile la sistemele naționale de securitate socială. Inspecțiile de muncă nu au suficient personal și întâlnesc obstacole în eforturile lor de cooperare transfrontalieră,” a spus raportorul Jutta Steinruck.

Întărirea colaborării transfrontaliere – Deputații cer crearea unei platforme europene pentru inspectorii care monitorizează munca nedeclarată pentru a întări cooperarea transfrontalieră și pentru a identifica și a păstra un registru al companiilor de tip căsuță-poștală și al altor activități de acest tip.

Ei mai cer Comisiei Europene să aibă în vedere introducerea unui card european de securitate socială sau a unui alt document european de acest tip, ale cărui date să fie protejate, pentru a facilita schimbul de informații, precum și a unui proiect pilot pentru un sistem european de avertizare timpurie privind munca nedeclarată.

Sunt necesare măsuri noi la nivel UE pentru a combate dumpingul social, se arată în rezoluția adoptată cu 586 de voturi pentru, 58 împotrivă şi 47 de abţineri.  

Protecția socială – O altă rezoluție fără caracter legislativ, cerând o protecție socială adecvată pentru numărul în creștere de lucrători independenți din UE, precum și o mai bună coordonare între statele membre și schemele lor de asigurare socială, a fost aprobată cu 587 de voturi pentru la 65 împotrivă și 39 de abțineri. – PROMPT MEDIA

                                          

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.