Acasă Politic Bucureşti: 2013 – anul cu cele mai puţine naşteri din istoria modernă...

Bucureşti: 2013 – anul cu cele mai puţine naşteri din istoria modernă a României

DISTRIBUIȚI
bebelusi2

bebelusi2125417– 15012014 – Anul 2013 a fost anul cu cele mai puţine naşteri de când România este stat modern, iar specialiştii spun că tendinţa de scădere va continua. Statisticile arată că de 22 de ani natalitatea în România este în continuă scădere.Anul 2013 a fost, însă, anul cu cele mai puţine naşteri

de când România este stat modern, iar specialiştii spun că tendinţa de scădere va continua.

Comparaţia nu trebuie făcută, însă, cu anul 1989, când exista o politică aberantă a natalităţii.

Dacă ar fi să facem, însă, această comparaţie, în 1989, în România, au venit pe lume 370.000 de copii. În ultimii ani – în jur de 200.000.

Specialiştii compară, însă, cifrele din ultimii 15 ani, în context european, iar rezultatul este în măsură să ne îngrijoreze.

“Scăderea numărului de nou-născuţi a avut într-o primă etapă un efect aparent benefic: sumele cheltuite de stat sau de cuplu pentru copil au fost orientate în altă parte, spre alte nevoi.

„Numai că, pe termen lung, avem de-a face cu o serie de consecinţe negative, implicaţii foarte dure de natură economică”– a declarat la Radio România Actualităţi, profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de cercetari demografice “Vladimir Trebici”, al Academiei Romane.

Criza economică şi migraţia sunt cauzele principale ale scăderii natalităţii.

Dar, în ultimii ani, se observă tot mai mult o schimbare a mentalităţii cuplurilor tinere, care se decid foarte greu să facă un copil şi care sunt orientate mai mult spre latura materială a vieţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.