Acasă Politic Bucureşti: 270 milioane lei pentru priorităţi în medicina de urgenţă

Bucureşti: 270 milioane lei pentru priorităţi în medicina de urgenţă

DISTRIBUIȚI

125491– 19012014 – Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat că pentru acest an s-au alocat de la buget 270 de milioane de lei pentru acţiunile prioritare din medicina de urgenţă, pe programe de terapie intensivă, infarct, traumă, accidente vasculare cerebrale şi recoltare mobilă de sânge.

„Ideea este să venim în sprijinul spitalelor regionale, strategice, spitalelor judeţene de urgenţă, pentru continuitatea îngrijirilor pacienţilor care sunt veniţi prin Unităţile de Primiri Urgenţe, pacienţi de urgenţă, după ce se internează în spital. De multe ori s-a zis că UPU este finanţat prin bugetul de stat, după care sunt probleme de finanţare în interiorul spitalului, pe anumite tipuri de îngrijiri care costă foarte mult”, a spus Arafat, potrivit Digi24.

Acesta a precizat că se referă la acţiuni prioritare pe programe de terapie intensivă, infarct, traumă, accidente vasculare cerebrale şi recoltare mobilă de sânge, pentru unele fiind stabilite sumele, iar pentru altele acestea fiind încă discuţii.

Astfel, pentru acţiunile prioritare legate de infarctul miocardic acut – care a început experimental în urmă cu trei ani – suma alocată va creşte de la 17 la 20 de milioane de lei şi se vor adăuga noi centre spitaliceşti care vor primi bani, iar din acest an se va include „o subacţiune nouă”, legată de prevenirea morţii subite, pentru care se alocă cinci milioane de lei, a spus Raed Arafat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.