Acasă Politic Bucureşti: Adrian Bordea este noul preşedinte al CSM

Bucureşti: Adrian Bordea este noul preşedinte al CSM

DISTRIBUIȚI

125201 – 06012014Judecatorul Adrian Bordea a fost ales luni, cu unanimitate de voturi, presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce a expus planul de mangement pe care il are pentru institutie. Bordea a aratat in proiectul de management ca se impune ca promovarea magistratilor

in functii de conducere din instante si parchete sa fie dispuse de sectiile Consiliului, si nu de plen, asa cum prevede legea in prezent.

            Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (nr. 317/2004) prevede la articolul 36, litera d, ca Plenul CSM are printre atributii si pe aceea de a dispune „promovarea magistratilor in functiile de conducere din cadrul instantelor si al parchetelor, in urma consultarii magistratilor din cadrul instantelor si parchetelor respective”.

            Bordea isi doreste, conform celor mentionate in proiect, ca aceasta atributie sa revina sectiilor de judecatori si procurori ale Consiliului, la fel ca cele privind numirea judecatorilor stagiari si a procurorilor stagiari, pe baza rezultatelor obtinute la examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, precum si eliberarea din functie a judecatorilor stagiari si a procurorilor stagiari.

            Adrian Bordea a demisionat din functia de vicepresedinte al CSM pentru a se putea alege, concomitent, presedintele si vicepresedintele Consiliului. Bordea fusese ales in aceasta functie la sfarsitul lunii februarie 2013, iar fostul presedinte al Consiliului, Oana Schmidt-Haineala, pe 4 ianuarie 2013.

            Sedinta de luni a CSM a fost condusa de presedintele Traian Basescu, care a plecat insa inainte ca Bordea sa-si prezinte proiectul de management. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.