Acasă Politic Bucureşti: Baza legală pentru comasarea europarlamentarelor cu referendumul e asigurată de guvernul...

Bucureşti: Baza legală pentru comasarea europarlamentarelor cu referendumul e asigurată de guvernul Boc

DISTRIBUIȚI

125409 – 15012014 – Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că autorităţile au baza legală pentru organizarea simultană a alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei asigurată de guvernul Boc prin ordonanţă de urgenţă.

Guvernul va lua măsuri pentru organizarea, pe 24 şi 25 mai, a alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului de modificare a Constituţiei, având baza legală prin OU 103/2009 aprobată de Guvernul Boc şi avizată de ministrul Justiţiei de atunci, Cătălin Predoiu, a declarat premierul Ponta.El a arătat că Ordonanţa de Urgenţă 103/2009, avizată inclusiv de prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, atunci în calitate de ministru al Justiţiei, prevede posibilitatea cumulării referendumului cu alte tipuri de alegeri.

Premierul Victor Ponta le-a spus anterior miniştrilor, în şedinţa de guvern, să aibă grijă ce semnează deoarece „rămâne la arhivă”, el făcând astfel referire la OU 103/2009 emisă de Guvernul Boc, act normativ care, în opinia sa, este „o pledoarie” pentru unificarea alegerilor parlamentare cu referendumul.

Ordonanţa de urgenţă 103/2009 completează Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

„O să vă fac o scurtă relatare despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 103 din 2009, care a stabilit că referendumul se organizează împreună cu alegerile europarlamentare, că e mai bine aşa. O să vă citez, că m-am învăţat să citez ca să nu greşesc, o să vă citez cum spunea primul ministru Boc şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, că e mai bine să unim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

europarlamentarele cu referendumul, motiv pentru care au dat ordonanţă de urgenţă”, a spus Ponta, în prezenţa presei.

În acest context, le-a cerut miniştrilor să fie atenţi la documentele pe care le aprobă în timpul activităţii lor.

„Morala este: Vedeţi ce semnaţi că rămâne la arhivă, asta-i morala. Aşa, o pledoarie pentru unirea referindumul cu europarlamentarele, cum face aici Guvernul Boc, mai rar. Ne-au convins, aproape”, le-a mai spus Ponta miniştrilor. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.