Acasă Politic Bucureşti: Cerere de anchetare a lui Victor Ponta pentru neglijenţă în serviciu

Bucureşti: Cerere de anchetare a lui Victor Ponta pentru neglijenţă în serviciu

DISTRIBUIȚI

125659 – 27012014 – Noua Republică îşi exprimă indignarea „faţă de modul în care premierul Victor Ponta a încălcat flagrant O.U.G. 21/2004 şi H.G. 1489/2004, acte normative care-l obligau să coordoneze Comitetul Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă în cazul operaţiunii de salvare din Apuseni”.

„În loc să-şi exercite cu responsabilitate atribuţiile care îi revin prin funcţia de prim-ministru, Victor Ponta lansează minciuni asasine oriunde vede o cameră de televiziune, minciuni care au transformat România într-un uriaş parastas la care Ponta şi protipendada PSD înţeleg să se distreze. În noaptea prăbuşirii avionului echipei medicale, Noua Republică l-a surprins pe doctorul Ponta la o petrecere privată şi nu prezent la datorie pentru coordonarea operaţiunilor de salvare. De altfel, Victor Ponta nu pare să-şi fi asumat niciodată responsabilităţile care îi revin în situaţii de criză din moment ce informaţiile pe care le-a comunicat publicului în mai multe astfel de situaţii s-au dovedit a fi eronate. Pe 19 ianuarie 2013, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta declara: Facem câteva precizări sigure, cu date confirmate… vestea bună, confirmată tot pe canalele diplomatice, se referă la ultimul dintre cei cinci cetăţeni români aflaţi în zona de conflict, acesta a fost eliberat de către armata algeriană. Se află în acest moment în îngrijirea şi custodia armatei algeriene. Nu am fost de acord să se facă niciun fel de comunicare până nu am avut confirmarea referitoare… la salvarea ultimului cetăţean român. Pe 21 ianuarie 2013, aflam că cetăţeanul român despre care Ponta oferea asigurări că a fost salvat era de fapt mort, iar premierul declara: nimeni nu a avut informaţii. Un an mai târziu, pe 20 ianuarie 2014, la ora la ora 20:06, într-o emisiune televizată, Ponta pretindea că are sub control misiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni: Vă pot doar garanta, repet, că absolut toate forțele disponibile sunt acolo… sunt toţi în viaţă. Asigurările false ale doctorului Ponta au fost aproape să întoarcă din drum câţiva localnici care porniseră spre locul accidentului. Echipele care ar fi trebuit să fie coordonate de premier s-au mişcat mult mai lent decât voluntarii care au reuşit să ajungă la victime în jurul orei 21:13. De asemenea, nu toţi pasagerii avionului erau în viaţă, pilotul Adrian Iovan decedase. Mai mult, din cauza gravelor erori profesionale, dar şi a comunicării contradictorii a coordonatorului Comitetului de Situaţii de Urgenţă – chiar Victor Viorel Ponta – o a doua persoană a decedat, nefiind salvată la timp de la îngheţ. Noua Republică consideră că cele două relatări demonstrează fără putinţă de tăgadă faptul că Victor Ponta, prim-ministrul României, nu şi-a exercitat atribuţiile de serviciu referitoare la coordonarea comitetelor de urgenţă. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a invocat posibilitatea începerii urmăririi penale în acest caz, dacă se conturează neglijenţa unei persoane care ar fi în legătură cu moartea persoanelor din accident.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În aceste condiţii, Noua Republică solicită ca ancheta aflată în desfăşurare să-l vizeze în primul rând pe prim-ministrul Victor Ponta pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu cu consecinţe

deosebit de grave”, se arată într-un comunicat al Partidului Noua Republică. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.