Acasă Politic Bucureşti: Comandament de iarnă la Primăria Capitalei

Bucureşti: Comandament de iarnă la Primăria Capitalei

DISTRIBUIȚI

 125619- 24012014 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat joi, la sediul Primariei Capitalei, un comandament de iarna pentru a se asigura ca operatorii de deszapezire sunt pregatiti de interventie, in cazul in care vremea o impune.

La sedinta au participat reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, ai operatorilor de salubrizare, precum si reprezentanti ai altor institutii implicate in programul de iarna, (RATB, RADET, ApaNova, Enel, ALPAB, Administratia Strazilor, DGASMB, Administratia Spitalelor, Politia Locala, Luxten etc.).

Primarul general a cerut operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei sa actioneze cu prioritate in eliminarea depozitelor necontrolate de deseuri, sa curete gratarele si gurile de canal si sa isi verifice parcul auto, utilajele de deszapezire, precum si stocurile de materiale antiderapante. Operatorii au obligatia, in cazul in care se inregistreaza caderi de zapada, sa degajeze intrarile in scoli, gradinite, spitale si institutii de interes public, si, daca este necesar, sa aplice tratamente cu materiale antiderapante pe toate arterele principale si secundare, cu prioritate in rampe, pante si poduri.

De asemenea, edilul-sef le-a solicitat reprezentantilor Administratiei Strazilor sa semnalizeze lucrarile in desfasurare, sa verifice semafoarele si sa accelereze finalizarea lucrarilor in curs, astfel incat sa existe cat mai putine santiere in lucru.

Totodata, RADET are obligatia sa verifice toate punctele termice pentru a preveni aparitia unor eventuale avarii care ar putea afecta furnizarea agentului termic catre bucuresteni.

Sorin Oprescu a cerut reprezentantilor RATB sa verifice utilajele de degajare a liniilor de tramvai si sa-si pregateasca stocurile de materiale antiderapante, astfel incat sa poata curata in timp cat mai scurt statiile si refugiile. Edilul-sef a solicitat reprezentantilor ALPAB ca, in cazul in care ninge, intrarile si aleile din parc sa fie degajate.

Directia de Asistenta Sociala are pregatite adaposturile sociale pentru gazduirea oamenilor strazii, are asigurat stocul de pǎturi, haine si incaltaminte pentru acestia si sunt pregatite unitatile mobile care vor oferi ceai si mancare calda celor fara adapost, atunci cand vremea va fi deosebit de rece.

Conform raportarii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, in prezent sunt 455 de utilaje pregatite si un total de materiale antiderapante (stoc existent) dupa cum urmeaza: 20.621 tone de clorura de sodiu, 4.673 tone de alte materiale (clorura de calciu si eco-taw) si 75 de tone de nisip. – PROMPT MEDIA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.