Acasă Politic Bucureşti: Comisia pentru revizuirea Constituţiei, convocată pe 27 ianuarie

Bucureşti: Comisia pentru revizuirea Constituţiei, convocată pe 27 ianuarie

DISTRIBUIȚI
revizuirea_Constituiei

125639 – 24012014 – Membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei revizuirea_Constituiei vor fi convocaţi în data de 27 ianuarie pentru a pune proiectul în acord cu observaţiile Comisiei de la Veneţia, Consiliului Legislativ şi ale uniunilor profesionale.Comisia îşi propune să finalizeze lucrările până la data de 31 ianuarie,

ulterior draftul final al proiectului de revizuire a Legii fundamentale urmând a fi tradus în limba engleză şi transmis Comisiei de la Veneţia pentru un punct de vedere oficial.

Proiectul va fi, de asemenea, transmis şi Curţii Constituţionale pentru exprimarea unui aviz, intrând ulterior pe traseul legislativ.

Liderii USL au luat decizia de a organiza referendumul pentru revizuirea Constituţiei odată cu alegerile europarlamentare, deşi, iniţial, premierul Victor Ponta propusese ca proiectul să rămână în dezbatere publică timp de şase-şapte luni, urmând a fi dezbătut în Parlament în cea de-a doua sesiune parlamentară a acestui an.

„În ideea că majoritatea parlamentară a Uniunii Social Liberale va dezbate în Parlament şi va vota această Constituţie, rămâne problema adoptării ei prin referendum şi în sensul acesta decizia pe care noi am luat-o este de a organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei odată cu alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai”, a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă, la sfârşitul şedinţei USL. – PROMPT MEDIA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.