Acasă Politic Bucureşti: Consiliul Concurenţei l-a amendat pe Gigi Becali

Bucureşti: Consiliul Concurenţei l-a amendat pe Gigi Becali

DISTRIBUIȚI

125618 – 24012014 – Consiliul Concurenţei l-a sancţionat pe Gigi Becali cu o amendă de 183.526 lei pentru punerea în aplicare a unei concentrări economice realizate prin preluarea Arcom SA Bucureşti.

Prin mai multe tranzacţii succesive, George Becali a achiziţionat, în 2008, pachetul majoritar de acţiuni, respectiv 71,53% din capitalul social al companiei Arcom SA Bucureşti, dar nu a notificat autoritatea de concurentă cu privire la această operaţiune, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Adică, cumparatorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurenţă sa analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

În urma investigaţiei declanşate în 2012, Consiliul Concurenţei a constatat că după dobândirea controlului asupra Arcom SA Bucureşti, şi implicit asupra companiilor controlate de aceasta, Gigi Becali şi-a exercitat drepturile de vot aferente participaţiei achiziţionate în cadrul Adunărilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Acţionarilor Întreprinderii, în acest fel încălcând regulile privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor.

Conform Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ. Arcom SA Bucureşti, fosta Antrepriză Română de Construcţii Montaj, a fost înfiinţată în anul 1969 şi are activităţi în următoare domenii:  execuţia de lucrări de construcţii, producerea si comercializarea materialelor de constructii si instalatii , realizarea si montajul confectiilor metalice, extragerea produselor de balastiera , executarea lucrarilor de terasamente, inchiriearea de utilaje de constructii. – PROMPT MEDIA  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.