Acasă Politic Bucureşti: Discuţii despre scutul antirachetă cu şeful Forţelor Aliate din Europa

Bucureşti: Discuţii despre scutul antirachetă cu şeful Forţelor Aliate din Europa

DISTRIBUIȚI
mircea_dusa9

125768 – 30012014 – Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, l-a primit joi, la sediul MApN., pe generalul Philip M. Breedlove, comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, aflat într-o vizită de două zile în România, la invitaţia şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

Generalul Breedlove a ţinut să felicite România cu ocazia împlinirii a 10 ani de la accederea în NATO şi să mulţumească pentru susţinerea constantă a operaţiilor NATO în aceşti ani, precum misiunea ISAF din Afganistan, misiunea KFOR din Kosovo, serviciul de Poliţie Aeriană efectuat în Ţările Baltice, operaţia Active Endeavor împotriva terorismului sau operaţia Ocean Shield contra pirateriei maritime, potrivit unui comunicat al MApN.

“Pentru România, 2014 este un an important având în vedere că aniversăm atât 10 ani de NATO cât şi 20 de ani de la aderarea la Parteneriatul pentru Pace” a afirmat ministrul pe timpul discuţiilor cu oficialul american.

Mircea Duşa a transmis, totodată, generalului Breedlove susţinerea României pentru un angajament aliat ferm în Afganistan după anul 2014 şi sprijină intenţia Alianţei în direcţia îmbunătăţirii instruirii şi a exerciţiilor, cu scopul unei mai bune interacţiuni cu partenerii NATO.

Pe timpul întrevederii cu generalul-locotenent Ştefan Dănilă au fost abordate teme precum apărarea antirachetă şi sistemul de apărare antiaeriană al NATO cu nevoia de

 complementaritate a sistemului, stadiul operaţiilor în desfăşurare avute în comun cu Aliaţii şi, în special, evoluţia operaţiilor din Afganistan şi viitoarea misiune Resolute Support.

Au fost, de asemenea, analizate activităţile ce se vor derula conform planului de implementare a conceptului NATO – Connected Forces Initiative, transformarea structurilor de comandă NATO şi aplicarea conceptului Regional Focus. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.