Acasă Politic Bucureşti: Două condamnări la închisoare în dosarul Referendumului

Bucureşti: Două condamnări la închisoare în dosarul Referendumului

DISTRIBUIȚI
referedum1

125680 – 27012014 – Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat două persoane la pedepse de câte un an şi patru luni în dosarul Referendumului. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, ei au un termen de încercare de trei ani şi patru luni.

Inculpaţii şi-au recunoscut faptele – au falsificat la comandă, mai multe semnături pentru buletine de vot la scrutinul din iunie 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Cei condamnaţi, soţ şi soţie, unul membru PC si unul PNL, au făcut parte dintr-o comisie de votare din Piatra Olt. Ei au recunoscut că au semnat pentru opt buletine de vot. Voturile frauduloase urmau să conteze pentru validarea referendumului.

Liviu Dragnea, vizat de dosar, se apăra. „Nici nu-i cunosc. Nu ştiu despre cine este vorba. N-am auzit niciodată de numele astea. Nu există nicio legătură între mine şi oamenii care sunt chemaţi pe aici pe la instanţă. Nu am văzut nici în rechizitoriu, nici în actul de urmărire penală nişte probe concludente”, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit DNA, 429 de semnături de pe listele de vot au fost falsificate. Procurorii spun că toate aceste persoane, în urma unor indicaţii stricte primite din partea liderului social-democrat, se fac vinovate de „falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători”.

În dosarul fraudei la referendum sunt judecate, alături de Liviu Dragnea, alte 74 de persoane. Toate au făcut parte din comisiile electorale a 11 secţii de votare din judeţele Olt, Teleorman, Gorj şi Vrancea.

Procurorii anticorupţie au audiat, în timpul anchetei, 506 martori ale căror voturi au ridicat semne de întrebare.

Mare parte dintre aceştia au votat, în acte, deşi nu erau în ţară sau nu s-au prezentat la urne pe 29 iulie 2012. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.