Acasă Politic Bucureşti: Şeful diplomaţiei române către omologul olandez: „Nu există nicio legătură între...

Bucureşti: Şeful diplomaţiei române către omologul olandez: „Nu există nicio legătură între MCV şi Schengen”

DISTRIBUIȚI
tc_zimmerman_confsl

tc_zimmerman_confsl125679 – 27012014 – Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean i-a transmis omologului său olandez, Frans Timmermans, că România şi-a îndeplinit condiţiile de aderare la spaţiul Schengen şi că speră că se va lua o decizie înainte de finalul acestui an.

„Noi am făcut eforturile pentru a îndeplini criterile din acquis-ul Schengen şi bineînţeles că, la momentul în care condiţiile politice pentru umanimitatea deciziei în UE vor fi întrunite, noi suntem extrem de interesaţi ca această decizie să poată fi adoptată în formula celor doi paşi, sperăm înainte de finalul acestui an”, a punctat ministrul de Externe.

Acesta i-a spus omologului său că nu există nicio legătură între raportul MCV şi dosarul aderării la Schengen.

 „Am făcut cunoscută determinarea autorităţilor române pentru continuarea reformelor şi asigurarea independenţei justiţiei. Pe de altă parte, am subliniat – şi aceasta este poziţia de principiu, cunoscută a României – faptul că noi nu vedem o legătură între două subiecte care sunt importante: MCV şi Schengen, fiind procese care sunt guvernate de propriile reguli şi raţiuni”, a declarat şeful diplomaţiei române, în conferinţa de presă comună cu omologul olandez.

Un oponent cunoscut al aderării României şi Bulgariei la Schengen este Olanda, ţară care a legat constant rapoartele pozitive pe MCV de un dosar de aderare la Schengen. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.