Acasă Politic Bucureşti: Fostul ministru Stelian Fuia este urmărit pena

Bucureşti: Fostul ministru Stelian Fuia este urmărit pena

DISTRIBUIȚI
stelian_fuia

stelian_fuia125249 – 08012014 – DNA a început urmărirea penală față de fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia pentru abuz în serviciu. Acuzațiile vizează perioada în care Fuia a fost director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea.

DÎn același dosar, mai sunt urmăriți penal sora şi cumnatul fostului ministru – Alexandrina State şi, respectiv, Daniel State, asociați la SC Procera Agrochemicals, acuzați de complicitate.

Procurorii susțin că Stelian Fuia, ca director lal Stațiunii Fundulea, nu a contestat o executare silită, ceea de a dus la vânzarea ilegală, prin licitație în 2005, a unor imobile din patrimoniul statului, banii fiind plătiți societății la care asociată era sora lui Fuia.

Deși cunoștea că împotriva instituției publice pe care o conducea s-a declanșat, ca urmare a unei sentințe civile, o procedură de executare silită a unor bunuri pe care instituția le deținea în calitate de concesionar, Fuia nu a formulat contestație la executare (conform Codului de procedură civilă) și nu a arătat că bunurile se aflau în patrimoniul statului.

Fapta a avut în vedere stingerea unei datorii pe care, inițial, Stațiunea de Cercetare Fundulea o avusese față de Stațiunea Didactică Belciugatele. După încuviințarea executării silite, cu acordul Stațiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanță, de Procera Agrochemicals. Avantajele patrimoniale obținute de Procera Agrochemicals, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuiților Alexandrina State și Daniel State, asociați la această societate comercială. Cei doi beneficiari au cunoscut și au acceptat prejudicierea statului prin modalitatea descrisă mai sus, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.