Acasă Politic Bucureşti: Ghiţă sare la Frunda

Bucureşti: Ghiţă sare la Frunda

DISTRIBUIȚI

125292 – 10012014 –  Sebastian Ghita a criticat dur afirmatiile facute de Gyorgy Frunda, consilier al premierului Victor Ponta, cu privire la sesizarea unei atitudini de superioritate din partea SUA.

Frunda, care este consilier al premierului pe probleme juridice, de minoritati si relatii internationale, a facut aceste afirmatii in contextul vizitei pe care secretarul de stat adjunct american, Victoria Nuland, o va face in Romania.

„Cred ca domnul Frunda bate campii. Nu vreau sa-l jignesc si sa spun ca a fost o declaratie idioata, dar cuvantul neinspirat este mult prea bland. Statele Unite reprezinta cel mai important partener strategic al Romaniei. Dezvoltarea economica a Romaniei in conditii de siguranta si stabilitate depinde de acest parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Domnul Frunda n-a realizat ca declaratiile sale vor fi folosite ca propaganda anti-Guvern,” a declarat Sebastian Ghita, citat de RTV.

El a adaugat ca relatia Romaniei cu SUA nu pot poate fi afectate de „declaratii generate de consilieri fara relevanta reala”.

„Eu cred ca directia occidentala Romaniei este incontestabila si ca relatiile privilegiate pe care Romania le are cu SUA nu pot suferi de pe urma unor declaratii generate de consilieri fara relevanta reala. Astfel de intalniri, intre factori de decizie din administratia americana si factori de decizie din administratia din Romania vizeaza aspecte importante, precum cooperarea economica si dezvoltarea unor parteneriate pragmatice, precum si teme de interes pentru investitiile economice americane in crestere, din Romania,” a afirmat deputatul PSD. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.