Acasă Politic Bucureşti: Guvernul nu renunţă la acciza pe carburanţi

Bucureşti: Guvernul nu renunţă la acciza pe carburanţi

DISTRIBUIȚI
ponta_-_fmi

ponta_-_fmi125706 – 28012014 – Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul nu poate renunta la acciza pe carburanti si ca acest lucru i-a fost comunicat de catre oficialii FMI si presedintelui Traian Basescu. „Nu se poate (renunta la acciza de 7 eurocenti – n.r.). Asta i-au spus si cei de la FMI presedintelui,

ca nu se poate renunta pentru ca atunci nu se mai inchide bugetul. (..) Si Comisia Europeana si Fondul Monetar au spus foarte clar ca nu putem redeschide bugetul si de altfel nici nu intentionam sa redeschidem bugetul”, a declarat premierul, marti, la finalul intalnirii cu ambasadorii statelor UE la Bucuresti, potrivit Hotnews.ro.

Premierul a adaugat ca e dreptul presedintelui Basescu sa nu semneze memorandumul cu FMI.

Pe 23 ianuarie, la intalnirea cu delegatia FMI, CE si BM, presedintele Traian Basescu a reiterat faptul ca nu sustine introducerea accizei la carburanti.

El a spus atunci ca nu va bloca deciziile pe care Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala le iau cu Guvernul Romaniei, dar sa nu i se ceara sa semneze ce negociaza ei.

Reprezentantii misiunii Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale si Comisiei Europene au discutat luni, la pranz, la sediul Guvernului cu premierul Victor Ponta.

O misiune a Fondului Monetar International se afla la Bucuresti in perioada 21 ianuarie – 5 februarie, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului preventiv cu Romania, care a fost aprobat in 27 septembrie 2013. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.