Acasă Politic Bucureşti: Înşelăciuni prin telefon, din închisoare

Bucureşti: Înşelăciuni prin telefon, din închisoare

DISTRIBUIȚI

125439 – 16012014 – Cinci persoane încarcerate în Penitenciarul din Slobozia sunt cercetate pentru înşelăciuni prin telefon. Poliţiştii bucureşteni au făcut miercuri percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa şi în penitenciar. ”Poliţiştii Capitalei au început documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor

în luna octombrie 2013, când au fost sesizaţi de către un bărbat din Bucureşti cu privire la faptul că ar fi fost apelat telefonic de un bărbat ce s-a recomandat ca fiind fiul său şi care i-a adus la cunoştinţă că a fost implicat într-un accident rutier în Oradea, soldat cu victime, iar pentru rezolvarea situaţiei trebuie să achite părinţilor persoanei vătămate, suma de 6.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

În urma verificărilor efectuate în acest caz, oamenii legii au reuşit identificarea suspecţilor constatând, totodată, faptul că, patru dintre aceştia, sunt deţinuţi în Penitenciarul din Slobozia.

Poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că, în cursul lunii noiembrie 2013, suspecţii ar fi contactat telefonic alte patru părţi vătămate, iar sub diferite pretexte, le-au convins să depună prin transfer bancar diverse sume de bani sau să reîncarce cartele de telefonie mobilă.

Pentru a intra în posesia sumelor de bani solicitate, părţile vătămate erau îndemnate să depună banii pe numele unuia dintre suspecţi care se afla în stare de libertate, acesta fiind în legătură permanentă cu un alt suspect aflat în penitenciar.

Prin activitatea infracţională, suspecţii ar fi produs un prejudiciu în sarcina părţilor vătămate de peste 12.500 de lei.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii de la Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu patru dintre suspecţi arestaţi în altă cauză, iar un alt suspect în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, se arată în informarea poliţiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.