Acasă Politic Bucureşti: Inregistrarea cânilor cu stăpân a trecut de la ASPA la Colegiul...

Bucureşti: Inregistrarea cânilor cu stăpân a trecut de la ASPA la Colegiul Medicilor Vetrinari

DISTRIBUIȚI
catel

catel125287 – 09012014 – Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti anunta ca, avand in vedere prevederile Legii 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan,

 nu mai are competenta inregistrarii cainilor cu stapan, asa cum era prevazut in Hotararea CGMB nr.145/2013. 

Potrivit Legii 258/2013, Registrul de evidenta a cainilor cu stapan este gestionat de catre Colegiul Medicilor Veterinari. Astfel, potrivit articolului I punctul 14 din Legea 258/2013, „proprietarii, detinatorii temporari ai cainilor, persoane fizice si persoane juridice de drept public sau de drept privat, adaposturile publice si ale asociatiilor si fundatiilor pentru protectia animalelor care dau spre revendicare si adoptie caini au obligatia sa ii inregistreze in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan”. 

De asemenea, acelasi articol prevede ca unitatile medical-veterinare inregistrate, care efectueaza actiunea de microcipare a cainilor, au obligatia de a comunica Registrului de evidenta a cainilor cu stapan, in termen de cinci zile de la data implantului, numarul de microcip.          

Numarul microcipului este trecut de catre medicii veterinari, in mod obligatoriu, in carnetul de sanatate al cainelui si in pasaportul cainelui, dupa caz, ambele documente avand serii si numere unice, conform normelor stabilite de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Registrul de evidenta a cainilor cu stapan este gestionat de catre Colegiul Medicilor Veterinari. Identificarea cainilor cu stapan este obligatorie si se suporta de catre apartinator”, se mai arata in actul normativ. 

ASPA va derula in continuare programul de sterilizare gratuita a cainilor cu detinator, prin 23 de cabinete veterinare, aceasta activitate reprezentand una dintre componentele principale ale Planului pentru gestionarea cainilor din Bucuresti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.