Acasă Politic Bucureşti Laszlo Borbely a scăpat de urmărirea penală

Bucureşti Laszlo Borbely a scăpat de urmărirea penală

DISTRIBUIȚI

125478 – 17012014 – DNA a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată fostul lui consilier şi doi administratori de firme, pentru cumpărare de influenţă.

„Având în vedere că, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Borbely Laszlo pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii „, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA — Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului și Pădurilor la data faptelor, pentru complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență, Ioan Ciocan, administrator la SC Lescaci Com SRL Negrești Oaș, și Anton-Petru Molnar, administrator de fapt la SC Azimut Com SRL Acățari, ambii pentru cumpărare de influență.

Potrivit DNA, fostul ministru Laszlo Borbely a omis să treacă în declaraţia de avere un apartament evaluat la 80.000 de euro şi suma de 30.000 de euro, obţinută din vânzarea unei locuinţe.

Mai mult, procurorii acuză faptul că un apartament care aparţine cuscrei lui Laszlo Borbely a fost renovat gratuit de către o firmă care câştigase 34 de contracte cu Apele Române, instituţie aflată în subordinea MInisterului Mediului. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.