Acasă Politic Bucureşti: Membrii Guvernului au trimis cererea de convocare a CSAT

Bucureşti: Membrii Guvernului au trimis cererea de convocare a CSAT

DISTRIBUIȚI

125658 – 27012014 – Premierul Victor Ponta a anunțat duminică seară că documentul privind convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se află deja la secretariatul general al Consiliului, după ce a fost semnat de șase membri ai Guvernului.

„Documentul a fost și trimis la secretariatul CSAT. Este semnat de membri CSAT care fac parte din Guvern, cu excepția domnului Cazanciuc, nu era nevoie și de semnătura lui. Au semnat miniștrii Chițoiu, Gabriel Oprea, Corlățean, Andrei Gerea și cu mine, ministrul Apărării, Dușa. Noi am cerut un singur lucru: în CSAT, pe ordinea de zi, să fie un raport al STS, care nu se află sub niciun fel sub autoritatea Guvernului, privind modul în care au acționat în cazul accidentului de luni și, mai direct, un lucru pe care acum îl știm cu siguranță, faptul că identificarea locului telefonului de la care vorbeau supraviețuitorii s-a făcut în mod greșit. Informațiile STS au trimis echipele ISU de salvatori la o distanță destul de mare”, a afirmat premierul, potrivit Realitatea Tv.

Victor Ponta a apreciat că solicitarea sa privind discutarea raportului STS în CSAT este „legitimă”, în condițiile în care conducerile instituțiilor aflate în subordinea Guvernului care nu au funcționat bine în cazul accidentului aviatic și-au asumat deja răspunderea.

„Este o cerere legitimă, pentru că în ceea ce privește instituțiile care se află în puterea mea — și anume MAI, și acolo s-a schimbat ministrul, și nu doar secretarul de stat, IGSU,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romatsa — s-au luat măsurile și de funcționare internă, și de funcționare a responsabilității conducerii. STS, care este de asemenea o instituție care nu a funcționat bine, acea situație nu este sub autoritatea mea și eu nu pot să iau măsuri acolo, poate doar CSAT”, a mai afirmat Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.